Wat de Grootmoeders van ons vragen…..

 

De zomer is nog volop voelbaar als ik dit schrijf. Ook al worden de dagen korter en rijpen de vruchten meer en meer.

We beginnen langzaamaan met het verzamelen van de oogst van dit groeiseizoen.

We hebben gezaaid en de zaden zo goed mogelijk verzorgd. En we zijn getuige geweest van hun groei.

 

Nu mogen wij kijken naar de resultaten van onze acties en een begin maken met de verwerking ervan.

Voor ons was het hoogtepunt van deze zomer de ontvangst van de Grootmoeders van de Internationale Raad van de 13 Inheemse Grootmoeders.

Het is een bijzonder inspirerende tijd geweest die we met hen samen mochten doorbrengen in Brabant.

 

Het Thema: ’Alles is Een’ heeft ons geleid in al de dagen dat de Grootmoeders er waren. Meer en meer dringt het besef tot ons door wat dit betekent. In ons privé leven en in ons samenzijn met Alles om ons heen.

Dit is de uitdaging van ons allemaal om met een open hart te lopen door onze dagen en te ervaren dat we uiteindelijk allemaal bewogen worden door dezelfde Bron, het leven zelf. Dat we pas een duurzame Vrede zullen kunnen ervaren als we ons openen naar de wereld en ons bevrijd hebben van onze blokkades om het leven in al zijn schoonheid te verwelkomen.

 

Het is een bijzondere tijd waarin we nu leven. Velen van ons zijn zich bewust van de noodzaak om de bakens te verzetten. Van het Individualistische en de mannelijke naar het gemeenschappelijke en meer vrouwelijke. Zodat er meer evenwicht zal kunnen ontstaan in de wereld.

We ervaren ook allemaal dat het niet altijd eenvoudig is om in ons dagelijkse leven deze inzichten toe te passen. Er is veel inzet en een echt willen voor nodig om hierin stappen te kunnen maken.

De Grootmoeders vragen ons om gezamenlijk deze uitdaging aan te gaan. Zij nodigen ons uit om een Raad van Nederlandse Grootmoeders te vormen. Om op deze manier uitdrukking te geven aan wat ons ten diepste beweegt in deze tijd en dit te verspreiden.

Zo groeien we samen naar een eigen beleving van al het ‘heilige ’van het Leven. En kunnen we zoeken naar onze eigen rituelen en ceremonies door ons te verbinden met onze voorouders en onze wortels te onderzoeken.

 

Dit is wat de Grootmoeders ons voorhouden;  “Zoek de verbinding met je voorouders en ervaar Wie jij ten diepste bent.”

 Kopieer niet de gebruiken van de Inheemse Volken maar laat je door hen inspireren tot je eigen manieren om het Leven te eren en te vieren.

Zij laten ons ook weten dat er een grote urgentie is om onze samenleving te veranderen en te zoeken naar nieuwe paradigma’s om te leven in deze wereld. 

 

Dit hebben zij vernomen door profetieën die hen zijn gedaan op verschillende tijden en plaatsen. Hierin worden zij opgeroepen om hun meest geheime en heilige manieren te delen met andere volken. Ook met volken die ooit hun onderdrukkers zijn geweest. Omdat het overleven van de mensheid zo niet van de hele planeet op het spel staat. 

Daarom hebben we besloten om vrouwen op te roepen om mee te denken over het vormen van een Nederlandse Grootmoeder Raad.

Wil je het ons laten weten als je een uitnodiging wilt hebben voor een eerste oriënterende bijeenkomst? Wil je ook om je heen kijken of er vrouwen in je omgeving zijn die hiervoor zouden voelen?

 

Ons emailadres: info@13wijzegrootmoeders.nl 

 

Er staat niets vast qua vorm en grootte die de Raad zou kunnen krijgen. Een en ander zal ontstaan uit onze bijeenkomst(en)

 

Wij wensen je een mooie oogst toe.

Joke Steenvoorden, Rian Smolders en Marjan Pattje

 

Copyright ©2015-Marjan Pattje

de maoris 1

de maoris 3

de maoris 4

de maoris 5

Bijeenkomst Inheemse Grootmoeders

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...