Ik ben steeds drukker met mijzelf

door: Monique van Dijk


Ik had mij toch redelijk vrijgemaakt - mijn huwelijk en baan verlaten, kinderen de deur uit - om me helemaal aan mijn spirituele ontwikkeling te wijden. Dat ik het zo druk zou krijgen had ik niet verwacht. Toen ik 6 jaar geleden weer terug naar Amsterdam verhuisde, terug in mijn appartementje dat ik in de krakerstijd goedkoop heb kunnen kopen, wist ik natuurlijk niet wat me te wachten stond. Ik had meer dan een fulltime baan, kinderen en sportte drie keer in de week.
 
Opeens had ik een zee van tijd. Al snel vulde de tijd zich met het opruimen van allerlei onverwerkte emoties, met het lezen van spirituele boeken, het volgen van leadership programma’s tot aan tantra workshops toe. Alles pakte ik aan om er achter te komen wie ik nu echt was. Daarnaast had ik genoeg tijd om niets te doen. Dagenlang zat ik alleen thuis en probeerde mijn creativiteit te ontwikkelen met piano spelen, schilderen en gewoon te ‘zijn’. Hoe is het dan mogelijk dat ik nu ongemerkt weer zo’n vol programma heb. Natuurlijk doe ik dat allemaal zelf. Het kost gewoon heel veel tijd om voor al mijn lichamen te zorgen: mijn fysieke, etherische, emotionele, mentale, astrale, etherisch-causale, universele-liefde en ketherisch-causale lichaam.
 
Om genoeg tijd voor alles te hebben, had ik bedacht dat ik voortaan met de zon zou opstaan en dat is een tijdje om half zes ’s ochtends geweest. Om vervolgens een half uur te mediteren, chi kung oefeningen te doen, weer een half uur te mediteren om dan met mijn thee, chinese kruidendrankje en een grapefruit te ontbijten. Dan is het tijd voor mijn spirituele leesuurtje, om vervoglens de ochtendsessie af te sluiten met een yoga programma. Het is dan al negen uur en moet ik mijn havermoutpap eten die ik tijdens het thee zetten had klaargemaakt. Havermoutpap met gedroogde pruimen, abrikozen en een banaan. Ik ben namelijk een Vata type wees het Ayurveda consult uit en dan moet ik dus zwaar en regelmatig eten. Het liefs drie keer per dag warm. Na gegeten te hebben ga ik mij aankleden. Ik douch nog maar 2 keer per week. Dat is beter voor mijn huid en ik smeer mij overal in met olie om uitdroging te voorkomen. Vervolgens raadpleeg ik mijn ayurveda kookboek wat ik ga maken voor mijn middageten om 13.00 uur en avondeten om 18.00 uur. Ik ga boodschappen doen en sla aan het koken. Ik heb dan nog maar een paar uur om te werken en, tja, dan is de dag al bijna voorbij en heb ik maar een paar lichamen kunnen onderhouden. ’s Avonds kan ik geen pap meer zeggen en Vata types moeten op tijd naar bed, dat is rond 22.30 uur.  Maar niet voor ik mijn Chinese kruidendrankje opgedronken heb, want dat moet twee keer per dag van mijn Chinese acupuncturist, en ik mijn haar met olie heb ingesmeerd.
 
‘Hoe kun je dit nu opbrengen wanneer je een fulltime baan en een gezin hebt' gaat regelmatig door mijn hoofd. Ik kom tot de conclusie dat ik teveel mijn best doe en neem voor de zoveelste keer voor om mij over te geven aan wat is en in het nu te leven.
 
Copyright ©2015-Monique van Dijk

Ik ben steeds drukker met mijzelf

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...