De weg naar een diepere vorm van kwetsbaarheid.
 
Door: Marcella de Klerk

 

Weg in mijn leven naar een steeds diepere vorm van kwetsbaarheid. Van helemaal jezelf zijn, eerlijk en transparant.
Mijn grootste uitdaging in mijn leven is toch wel om helemaal kwetsbaar, gegrond en authentiek te zijn en dit voor een grote groep mensen te durven zijn. Dit merk je eigenlijk pas als je op je leven terugkijkt. Wat heb je gedaan en vooral waarom?
Ik heb eigenlijk altijd een innerlijke raadgever gehad die me een teken gaf als het tijd werd voor een nieuwe ervaring. Ik besteedde er toen niet veel aandacht aan, vond het gewoon eigenlijk. Nu daarentegen zie ik het patroon. Van een verlegen tienermeisje naar een baan in de reclamewereld. De wereld van externe communicatie. Voor jezelf opkomen en een verhaal kunnen verkopen. Altijd nog vanuit de relatieve veiligheid van het bedrijf. Je belde en sprak namens dat grote, bekende bureau. Je werd serieus genomen (althans dat voelde zo..) omdat dat bureau achter je stond. Later werd dat de televisiewereld op een wat groter podium.

 

Toen ik jaren later vervolgens voor mezelf begon, realiseerde ik mij mijn kwetsbaarheid. Geen masker meer om me achter te verschuilen. Dat was reuze eng, maar tegelijkertijd toch ook nog veilig vanuit mijn comfort zone omdat ik werkte met mensen die mij kenden uit die wereld. Die mij konden plaatsen in een voor hen bekend hokje. Namelijk sponsoring. Toen ontstond er bij mij een grote diepgewortelde behoefte om een andere weg in te slaan. Een weg van nog grotere naakte kwetsbaarheid. De weg naar binnen. De weg naar wie ben ik, wat kom ik hier doen? Toen merkte ik dat mensen mij niet meer in een voor hen bekend hokje konden plaatsen. Wat is zij nou aan het doen? Toch ben ik mezelf trouw gebleven omdat ik op zielsniveau voelde dat ik op het goede pad zat en zit. Mezelf leren kennen, een grote transformatie doormaken en vervolgens anderen begeleiden op ditzelfde pad. Dat is dan ook wat ik inmiddels al jaren doe met heel veel enthousiasme en liefde.

 

Toen ik de weg naar binnen ging en opleidingen ging volgen om andere mensen te kunnen begeleiden op zielsniveau, kwam ik erachter wat ik zelf nog aan blokkades in mijn lichaam had zitten. Een heftige maar oh zo bevrijdende reis van jaren. Nu begreep ik dat zomaar praten met mensen niet de oplossing is als je al je hele leven belemmerende overtuigingen en thema’s met je meetorst. Een van mijn belangrijkste thema’s bestond uit angst om vrijuit te leven. Ik had altijd grote bewondering voor mensen die zich makkelijk konden uiten in zang, toneel, muziek of dans. Gaandeweg de reis kwam ik bij de oorzaken die deze blokkades veroorzaakten. Een groter cadeau kon ik mezelf niet geven! Leven vanuit onvoorwaardelijkheid!

Ik word zo blij van het delen en mensen begeleiden op hun levenspad. Ik geef momenteel wekelijks bewustzijnsmeditaties om vrouwen de gelegenheid te geven inzichten te krijgen en te ervaren waar zij nu staan.

 

Het belangrijkste deel van mijn werk bestaat uit een-op-een sessies, waarbij ik met cliënten op reis ga in hun innerlijke zelf. Om op een dieper niveau naar binnen te gaan bij jezelf en antwoorden te vinden waarom je dicht of vast zit. Waarom je een leegte ervaart bij jezelf terwijl je toch ogenschijnlijk alles hebt? Zo mooi om iedere keer weer te zien en te ervaren hoe stukken in jezelf kunnen worden opgelost en geheeld. Zo belangrijk ook als ouder om met jezelf aan de slag te gaan. Ik kreeg laatst terug van een cliënt dat haar dochter haar zo mooi vond en zo anders. Haar dochter had feilloos aangevoeld dat haar moeder was "opengegaan" . 


Bijgaand schilderij is gemaakt door een cliënt. Tijdens een sessie in haar hartgebied zagen we samen dit beeld. Ze heeft het heel treffend neergezet.

Wat ik iedereen gun is leven vanuit onvoorwaardelijke liefde. Deze onderstaande quote uit De Kundalini van de Aarde na 2012 geeft dat zo mooi weer.

“Het geheim is onvoorwaardelijke liefde, die zich zal laten zien via de mensen die het leven op aarde voor altijd zullen veranderen. De meeste van deze mensen zullen kinderen of jongvolwassenen zijn, die de weg naar hun hart gevonden hebben. En de vrouwen zullen de kinderen begrijpen en ook de weg naar hun hart volgen, daardoor brengen ze deze nieuwe manier van zijn in de wereld. Ten slotte zullen de mannen waarschijnlijk met grote schroom, de overgang maken die de cyclus werkelijk zal afsluiten.
De dromen of beelden die uit het hart van deze kinderen komen, zullen de kracht zijn die deze veranderingen werkelijk veroorzaken. De kinderen en de vrouwen zullen de eerste zijn die gaan creëren en de wereld van binnenuit gaan veranderen.”


Snap je nou hoe belangrijk het is om al die oude illusies los te laten? Te gaan voelen en leven vanuit je hart? Je kind werkelijk te zien en te begrijpen? Zij zijn al zoveel verder… Wil je meer weten over de belevingswereld van de kinderen van nu? Ik kan jullie een prachtig boek aanraden: Anders, geschreven door Angela Weghorst, een boek over de nieuwe generatie kinderen tussen de 5 en de 25 jaar. Op Andershetboek.nl kun je het bestellen.
Ik wens jullie allen een prachtige kerst, met veel warmte en wijsheid. Laten we met ons allen overgaan naar een liefdevol en bewust 2017!

 

Marcella de Klerk is coach en begeleid vooral vrouwen op zielsniveau “Als je een laag dieper insteekt krijg je de mooiste antwoorden en inzichten…”

de maoris 1
de maoris 3
de maoris 4

The way in my life to a deeper form of vulnerability To be… completely ME, honest and transparent.._1865
The way in my life to a deeper form of vulnerability To be… completely ME, honest and transparent.._1867
de maoris 5

De weg in mijn leven naar een diepere vorm van kwetsbaarheid

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...