Voorwoord

Lieve lezers,

 

Tijdens de nacht van 8 op 9 november waarin de verkiezing voor de nieuwe president van Amerika plaatsvond, heb ik gewoon geslapen. Voor mij stond de uitslag vast. Ik wist dat Trump zou gaan winnen. En ik voel dat dit ook zo moest zijn. Het moet een keer goed fout gaan met de economie om de mensheid een andere koers te laten varen. Dat we ons eindelijk bewust worden van het feit dat we niet op de goede weg zijn en dat we dit kunnen veranderen. Deze hele verkiezingspoppenkast heeft ons afgeleid van een van de ergste activiteiten die op dit moment in de natuur plaatsvindt. 

 

Sinds april van dit jaar demonstreren de oorspronkelijk bewoners van verschillende inheemse volkeren in de VS op een vreedzame manier tegen de aanleg van de 'North Dakota Pipeline'. Nadat ze met grof geweldzijn verdreven van hun plek van protest, staan ze nu aan de oever van de Missouri, heilige grond voor de oorspronkelijke bewoners. De pijpleiding wordt onder deze rivier doorgetrokken en het is niet zozeer de vraag of daar ongelukken mee zullen gebeuren, maar eerder wanneer dat zal gebeuren. Uit het niets rende een kudde buffalo’s over dit gebied en onlangs is de Golden Eagle er neergestreken, die zich liet aanraken door de ‘Waterkeepers’. Voor de indianen een heel belangrijk teken dat het niet goed gaat met de dieren en dat Moeder Aarde huilt. Dit alles komt niet in het nieuws. Maar hoe lang al waarschuwen de inheemse volkeren ons dat we respect dienen te hebben voor alles wat leeft en daar ook zorg voor moeten dragen. Door de groten der aarde wordt hier niet naar geluisterd en dan verdien je een president als Donald Trump. Een voordeel is dat het transformatieproces waar we allemaal in zitten, nu zal accelereren.

 

http://www.dailykos.com/stories/2016/12/5/1607591/-Veterans-at-Standing-Rock-shock-tribe-members-beg-forgiveness-for-war-crimes-against-tribal-nations?detail=facebook

 

Veel leesplezier,

Monique

 

Copyright ©2015 - Design by nu1

Introductie

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...